Spack-spuitwerk

Spackspuiten is een afwerkmethode voor wanden en plafonds in de woning. Voorbereidende werkzaamheden voor het spackspuiten zijn het eventueel egaliseren van de kale ondergrond, het afplakken van ramen en deuren, het stof- en vetvrij maken van de ondergrond en het eventueel behandelen met een voorstrijk- of hechtmiddel.

Voor het aanbrengen van het spack (spuitpleister) wordt een spack-spuitmachine gebruikt in combinatie met een compressor, slangen en een spuitpistool. De spack-spuiter brengt de spack in twee lagen aan, de eerste laag wordt aangebracht en afgemest (glad gemaakt), dit is voor het egaliseren en wegwerken van oneffenheden op de wanden of plafonds. Vervolgens wordt de tweede laag aangebracht en dat is de zogenaamde afkorrellaag.

Spack kan worden aangebracht op alle vlakke en gladde minerale ondergronden zoals beton, cellenbeton, kalkzandsteen, gipsblokken, gips gebonden mortels, gips gebonden platen, gips kartonplaten, cementgebonden mortel en cement gebonden platen.
Het aanbrengen van spackwerk is arbeidsintensief werk en het moet vakkundig gebeuren voor een optimaal resultaat. Niet elke stukadoor kan dit. Stukadoorsbedrijf W. Spronk heeft hiervoor 3 spackspuiters in dienst die dagelijks alleen maar bezig zijn met ”Spuitwerk”.

Spackwerk is in iedere gewenste kleur verkrijgbaar en u kunt zelf aangeven hoe fijn of hoe grof u de afwerklaag wenst.