Beton Ciré

Van oorsprong is beton-ciré een uit Frankrijk afkomstige betonstuc. De letterlijke vertaling van beton-ciré is gewreven beton. Na droging en afwerking wordt de cementmortel tot een steenachtig stuc: het beton-ciré. Door de unieke samenstelling en vele verschillende mogelijkheden, is het een ideaal product voor elke ruimte in uw huis! Beton Ciré is leverbaar in bijna iedere kleur. Stukadoorsbedrijf W. Spronk heeft beton ciré in verschillende soorten prijsklassen.

De totale dikte van de gekleurde stuclaag is 3 tot 6 mm. Het kan op elke ondergrond worden aangebracht. Denk hierbij aan gips, oud tegelwerk, hout, wediplaat, beton enz. De uitstraling van beton ciré is zeer divers: van een gladde tot meer ‘tadelakt’-stijl; van landelijk tot trendy.

Beton Ciré is een zeer sterk en slijtvast cementstuc geschikt voor o.a. wanden, vloeren en meubels. Hierbij te denken aan badkamers, keukens, keukenbladen, wastafels, toonbanken, buitenruimten etc.

Beton Ciré is een goed alternatief voor tegelwerk.

Eigenschappen Beton Ciré:

De cementmortel is geschikt voor praktisch elk gewenst oppervlak (vloer/wand/plafond) en hecht door z’n unieke samenstelling op een groot aantal typen ondergronden. De stuclaag is zeer dun (2 tot 6 mm in 2 lagen) maar vanwege de cementbasis bijzonder sterk en slijtvast in tegenstelling tot vergelijkbare stucproducten op kalkbasis.

Met name dankzij bijbehorende unieke afwerkproducten is béton ciré Pro geschikt voor zowel binnen en buiten maar met name ook voor natte ruimtes (compleet waterdichte afwerking). Het béton ciré Pro oppervlak, zoals aanrechtblad en doucheruimte, kunnen met reguliere schoonmaakproducten worden onderhouden en gereinigd. Agressievere middelen als chloor, bleek of antikal worden afgeraden.

Ondergronden

Béton Ciré hecht op praktisch alle standaard bouwmaterialen in combinatie met juiste de primee. Vereiste is dat de ondergrond star, vet en stofvrij is.

Hechting o.a. op:

  1. beton en cement (vloer)
  2. watervast gipsplaat/gipsblok
  3. kalkzandsteen of gasbeton
  4. hout (watervast plaatmateriaal)
  5. (bestaand) tegelwerk
  6. (bestaand) metselwerk
  7. (bestaand) stucwerk (geen gipsstuc in de natte ruimte)
  8. polystyreen (Wedi-systeem)

Sommige oppervlakken zullen voor een optimaal resultaat eerst moeten worden uitgevlakt.